Baby loss awareness week 2021

Je kunt er in de (social) media bijna niet omheen het is baby loss awareness week. De baby loss awareness week loopt van 9 tot 15 oktober. Deze week is er internationaal speciaal aandacht voor verlies in de zwangerschap. We willen iedereen die te maken kreeg met het verlies van een zwangerschap deze week laten voelen dat ze niet alleen zijn.

Tijdens deze week willen we ook de bewustwording vergroten rondom zwangerschapsverlies. Een miskraam komt heel veel voor. Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Dat wil zeggen dat ongeveer 1 op de vier vrouwen één of meerdere miskramen krijgt in haar leven. En toch spreken we er zo weinig over. Dat taboe help ik graag doorbreken.

Bij mij is er het hele jaar veel aandacht voor miskramen en kindjes die er veel te kort waren.

Het is belangrijk dat de kindjes die er maar zo kort waren omdat de zwangerschap niet goed liep een plekje krijgen. Je bent samen ouders geworden, ook al is er geen fysiek kindje. Door het kindje te erkennen in je gezin ervaar je meer rust.

Deze week wordt afgesloten op vrijdag 15 oktober met een ‘golf van licht’. Aan deze golf van licht kan iedereen meedoen, ik nodig je dus uit om dat te doen. Je kunt dat doen door om 19.00 uur een kaarsje te braden om kindjes te herdenken. Post ook vooral een foto op social media zodat we elkaar bewust maken van dit verlies. Zodat we alle ouders die dit meemaken laten voelen dat zij niet alleen zijn.

Ben jij je kindje verloren in de zwangerschap, voel je dat je behoefte hebt aan een gesprek? Neem dan contact met me op.